Max Grønbæk deltog i verdensmesterskabet WorldSkills

Få ordnet facaden med grønt tilskud

 

Forår og sommer er den tid på året, hvor danskerne er i haven. Men i stedet for kun at kaste sig over havearbejdet er det en ide at få set på det udvendige træværk. Det fugtige vintervejr har været hårdt mod træet, og måske er det på tide at ringe efter maleren.

 

Så kan man selv koncentrere sig om havearbejdet med god samvittighed. Og husk at kigge efter ”en rigtig maler” med det karakteristiske M-logo. Så er du sikret både faglig viden og garantiordning.

 


Facaderenovering er en god investering
Det kan også være en god ide at overveje, om husets facade skal have en tur. En analyse, der blev foretaget af Realmæglerne i 2014, viser, at en opfriskning af en træt gulstensfacade med indfarvet puds er en af de bedste investeringer, man kan gøre i boligen.

 

Afhængig af husets størrelse  vil udgiften ligge på omkring 100.000 kr. men behandlingen kan gøre boligen op til 150.000 kr. mere værd. Og maleren kan sagtens stå for arbejdet. 

 

Ordningen gælder også arbejde udført i sommer og fritidshuse.

 

 

Beregning af fradraget

Boligjobordningen betyder, at private kunder i 2016 og 2017 kan få et fradrag for lønnen til udendørs malerarbejde derhjemme eller i fritidshuset/sommerhuset. Fradraget er op til 12.000 kr. pr. år pr. voksen i husstanden. Hjemmeboende børn, der fylder 18 år senest ved indkomstårets udløb, tæller også med.

 

Det udvendige malearbejde gælder selve boligen, som SKAT skriver:

Udvendigt malerarbejde (bortset fra tag), fx:

 

  •     Maling af vinduesrammer (udvendigt)
  •     Maling af døre (udvendigt)
  •     Maling af ydervægge (udvendigt)

 

 

 

 


Med boligjobordningen kan malerarbejdet blive billigere alt efter om man er én, to eller tre voksne i husstanden - og det er en god besparelse at tage med. Vi har lavet to regnestykker for at illustrere den besparelse, som fradraget giver:

 

 

 

Ægtepar uden børn over 18 år (maksimalt fradrag 24.000 kr.)

 
Malerarbejde lønudgift kr.  (inkl. moms) 40.000
Heraf kan maksimalt fratrækkes kr. 24.000
Skattemæssig værdi af fradrag ca. 1/3 af 24.000 kr. = 8.000
   

Enlig (maksimalt fradrag 12.000 kr.)

 
Malerarbejde lønudgift kr.  (inkl. moms) 40.000
Heraf kan maksimalt fratrækkes kr. 12.000
Skattemæssig værdi af fradrag ca. 1/3 af 12.000 kr. =   4.000

 


SKAT har oprettet et TastSelv-system, hvor kunderne indberetter lønudgifter for arbejdet udført i boligen.

Det er vigtigt, at kunden gemmer alle regninger og bilag, som kan dokumentere lønudgifterne til håndværkeren, hvis SKAT ønsker en dokumentation for retten til fradraget.

 

 

Håndværkerfradrag