Hvad får du med professionelt håndværk?

RIGTIGT MALERARBEJDE ER MEGET MERE END TO GANGE MALING

Det er en udbredt opfattelse at malerarbejde bare er to gange maling. Men de fleste har nok alligevel en fornemmelse af, at grundarbejdet er vigtigt for et ordentligt resultat. Og det er så sandt som det er sagt. I virkeligheden er de sidste to gange maling langt det mindste af malerens arbejde. Eksempelvis vil en misligeholdt væg med tapet skulle igennem i hvert fald mindst følgende behandlinger: Afrensning af tapet, slibning/filsning, grunding med microdispers, opsætning af væv i klæber, grunding, slibning, maling, slibning og færdigmaling. Nok til at tage pusten fra de fleste. Også så er der naturligvis det med øvelsen og håndelaget. En Rigtig Maler har tre et halvt års faglig uddannelse bag sig og årevis af praktisk erfaring. Så du skal ikke være flov over, at hans arbejde er pænere end dit.

1. SKRABE/SLIBE

Uden godt håndværk får du ikke et godt resultat! En flot, nymalet væg begynder med, at du først får fjernet alle søm og skruer, der sidder i væggen. Når det er gjort afrenser du væggen for den tapet, der allerede sidder.

2. GRUNDMALE

Alle huller i væggen bliver udfyldt med gibsfiller. Når der er gjort, giver væggen en let slibning.

3. SPARTLE/SLIBE

Bagefter fuldspartler du væggen, og så sliber/filser du igen. Hvis din væg er meget ujævn, begynder du forfra og fuldspartler og sliber igen - væggen skal være glat og uden ujævnheder, inden du går videre. Så er det tid til microdispers også kaldet "blåt vand". Du maler væggen med microdispers - det lukker bunden og sikrer, at den suger ensartet. Det er også nu, du skal overveje, om du vil male med acryl- eller alkydprodukter.

4. MELLEMMALE

Nu er du måske ved at være træt af malerarbejdet, men du er ikke færdig endnu. Nu kan du begynde at opsætte væv/filt i klæber. Og her er det vigtigt, at du sikrer dig, at banerne sidder lodret. Når den sidder rigtigt, giver du væggen en grunding - første gang maling.

5. FÆRDIGMALE

Når din mellemmaling er tør, sliber du væggen let, maler igen inden du færdigmaler. Vejen hertil er lang og kan tage pusten fra de fleste. Men nu kan du træde et skridt tilbage og måske nyde synet af din nymalede væg.

Det professionelle håndværk

Uddannelse og viden

Danske Malermestres medlemmer og deres ansatte er faguddannede malere. Det betyder, at de har tre et halvt års uddannelse bag sig. 

Uddannelsen giver malerne en viden om farver, stil, materialer og forskellige maleteknikker. De lærer om alle faser fra rådgivning af kunden,
bundbehandling og klargøring og endelig til tapetsering, maling eller lakering. Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.


På skolen undervises malerne i for eksempel farvelære, materialelære, tegning, opmåling, matematik, service, arbejdsmiljø og brandbekæmpelse.

Danske Malermestres medlemmer er derfor klædt på til at rådgive dig om for eksempel farvesætning og materialevalg og kan sammen med dig finde den optimale løsning for din opgave.
 

Det professionelle håndværk for professionelle kunder